Archief Algemene Artikelen

UItvoeringsprogramma Ouderen

In het kader van het Uitvoeringsprogramma Ouderen zal de gemeente Brielle binnenkort een combinatiefunctionaris Ouderen aanstellen. Beoogde datum hiervoor is 01 april 2020.

Deze functionaris zal als verbinder gaan optreden tussen ouderen en (sport)verenigingen en andere activiteiten.

Verdere bijzonderheden te verkrijgen bij de gemeente Brielle, tel. 0181 - 47 11 11 of klik op Programma

Door de organisatie MEE Plus en Kwaadraad wordt een cursus uitgebracht voor Mantelzorgers uit Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne.

Bent u geïnteresseerd? Klik dan op de volgende link om een Flyer binnen te halen met de nodige Informatie.

Bomenkap Noordoever Brielse Meer

Op Maandag 5 februari is Staatsbosbeheer begonnen met het kappen van bomen in de bosstrook op de Noordoever van het Brielse Meer tegenover Zwartewaal. Men is begonnen met de noordzijde van de parkeerplaats bij de scouting en de naturistenweide. Bovenstaande foto geeft de situatie weer zoals die na het kappen overblijft. Dit is wel het meest dramatische zicht dat na de kap overblijft omdat dit deel al eerder gedund was om meer controle op de parkeerplaats te krijgen.

Infoavond omgekeerd inzamelen huishoudelijk afval.

Van de gemeente Brielle ontvingen wij de volgende informatie:

In 2017 hebben wij u, als vertegenwoordigers van de bewoners, benaderd over het wijzigen van het afvalstoffenbeleid in onze gemeente. In juni 2017 hebben er bewonersavonden plaatsgevonden.

Er is een Flyer uitgebracht met informatie van en over wat de Dorpsraad doet.

Klik hiervoor op onderstaande knop

Een Flyer

Jan Baljon neemt afscheid als voorzitter van de Dorpsraad Zwartewaal

Na zich ruim 9 jaar te hebben ingezet voor de Stichting Dorpsraad Zwartewaal heeft Jan Baljon tijdens de bestuursvergadering op donderdag 28 september afscheid genomen.

Restwerkzaamheden Groene Kruisweg

De werkzaamheden aan de Groene Kruisweg (N218b) zijn zo goed als afgerond! Op de drie duikers moet alleen de deklaag nog worden aangebracht. Deze restwerkzaamheden worden met minimale hinder alsnog uitgevoerd.

In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 mei is er sprake van verkeershinder van 21.00 tot 0.30 uur tussen de Kanaaldijk West en de N57.