Weet u waar de AED-apparaten hangen? Wij weten er een paar. Iemand anders nog meer? Geef het dan door...

Na enige navraag hebben we de volgende plaatsen gevonden. Er is er een bij de Tennis vereniging, een bij de Voetbal, een in de Gaffelaar en een bij de Watersportvereniging. Bij de Brandweer hangt er ook een. Weet U nog meer plaatsen geef dit dan door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De volgende adressen zijn bekend:

De tennis vereniging        Sluisweg      Telefoon   0181-664354

De voetbal vereniging      Sluisweg      Telefoon   0181-662982

De Gaffelaar                   Christinalaan 1   Telefoon   0181-661919

De Watersportvereniging  Elfwekenlaan 1   Telefoon   0181-664385

De Brandweerkazerne      Henri Fordstraat 44   Telefoon   0181-665058

Jan Baljon neemt afscheid als voorzitter van de Dorpsraad Zwartewaal

Na zich ruim 9 jaar te hebben ingezet voor de Stichting Dorpsraad Zwartewaal heeft Jan Baljon tijdens de bestuursvergadering op donderdag 28 september afscheid genomen.

Op de site van de gemeente Bernisse staat het volgende bericht:

Babbeltrucs aan de deur

Het gebeurt regelmatig dat dieven met een smoesje aanbellen en zo een huis weten binnen te komen. Soms vragen ze u om een glaasje water of om pen en papier en glipt een handlanger uw huis binnen, terwijl u hiermee bezig bent.

Andere keren stellen de daders zich voor als nieuwe buren, verklaren een nieuw restaurant te willen openen, geven zich uit voor een medewerker van een energiebedrijf of de thuiszorg of geven aan een hygiënecontrole te willen uitvoeren. In de andere gevallen doen zij een beroep op medemenselijkheid of maken zij mensen bang (bijvoorbeeld ontsnapte slang).

De bestuurlijke toekomst van Brielle

Op dinsdag 22 oktober 2019 is er om 20.00 uur in 'De Gaffelaar' een inloopavond voor de inwoners van Zwartewaal over de bestuurlijke toekomst van Brielle. De Inloop begint om 19.30 uur

Het gaat hierbij om de vraag: 'Blijft de gemeente Brielle zelfstandig of gaat ze fuseren met andere gemeenten?'

De fusie-opties zijn: samengaan met Hellevoetsluis en Westvoorne (één gemeente op heel Voorne) of eventueel ook nog met Nissewaard erbij (één gemeente op heel Voorne-Putten).

Deze laatste optie is overigens door Nissewaard al afgewezen.

Hierover zal in de Brielse politiek naar verwachting in de eerste helft van 2020 een besluit worden genomen.

Met het organiseren van deze inloop-/voorlichtingsavond wil de gemeente Brielle met de bevolking van Zwartewaal de discussie voeren over de bestuurlijke toekomst van Brielle, zodat er een breed gedragen besluit kan worden genomen.

Op de site van Brielle.nl staat het volgende:

Bomenkap Noordoever Brielse Meer

Op Maandag 5 februari is Staatsbosbeheer begonnen met het kappen van bomen in de bosstrook op de Noordoever van het Brielse Meer tegenover Zwartewaal. Men is begonnen met de noordzijde van de parkeerplaats bij de scouting en de naturistenweide. Bovenstaande foto geeft de situatie weer zoals die na het kappen overblijft. Dit is wel het meest dramatische zicht dat na de kap overblijft omdat dit deel al eerder gedund was om meer controle op de parkeerplaats te krijgen.

Info-avond.Project Calandbrug / Havenspoorlijn

Op woensdagavond 2 april organiseert het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een extra infomarkt over der voortgang van dit  project in de Gaffelaar. Aanvang 19 uur

Informatie over de voortgang, de Nota van Antwoord op alle ingediende inspraakacties en de definitieve Notitie Reikwijdte en Detailniveau zijn te vinden via : http: //www.projectcalandbrug.nl of bij de volgende link:

Calandproject    of voor de Publiekssamenvatting

Er is een nieuwe Nieuwsbrief van dit project binnengekomen, Klik hiervoor op deze link.

Maart 2014

Er is nieuws van het Calandfront. Kies hiervoor onder Actueel Nieuws