Weet u waar de AED-apparaten hangen? Wij weten er een paar. Iemand anders nog meer? Geef het dan door...

Na enige navraag hebben we de volgende plaatsen gevonden. Er is er een bij de Tennis vereniging, een bij de Voetbal, een in de Gaffelaar en een bij de Watersportvereniging. Bij de Brandweer hangt er ook een. Weet U nog meer plaatsen geef dit dan door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De volgende adressen zijn bekend:

De tennis vereniging        Sluisweg      Telefoon   0181-664354

De voetbal vereniging      Sluisweg      Telefoon   0181-662982

De Gaffelaar                   Christinalaan 1   Telefoon   0181-661919

De Watersportvereniging  Elfwekenlaan 1   Telefoon   0181-664385

De Brandweerkazerne      Henri Fordstraat 44   Telefoon   0181-665058

Jan Baljon neemt afscheid als voorzitter van de Dorpsraad Zwartewaal

Na zich ruim 9 jaar te hebben ingezet voor de Stichting Dorpsraad Zwartewaal heeft Jan Baljon tijdens de bestuursvergadering op donderdag 28 september afscheid genomen.

Op de site van de gemeente Bernisse staat het volgende bericht:

Babbeltrucs aan de deur

Het gebeurt regelmatig dat dieven met een smoesje aanbellen en zo een huis weten binnen te komen. Soms vragen ze u om een glaasje water of om pen en papier en glipt een handlanger uw huis binnen, terwijl u hiermee bezig bent.

Andere keren stellen de daders zich voor als nieuwe buren, verklaren een nieuw restaurant te willen openen, geven zich uit voor een medewerker van een energiebedrijf of de thuiszorg of geven aan een hygi├źnecontrole te willen uitvoeren. In de andere gevallen doen zij een beroep op medemenselijkheid of maken zij mensen bang (bijvoorbeeld ontsnapte slang).

Op de site van Brielle.nl staat het volgende:

Bomenkap Noordoever Brielse Meer

Op Maandag 5 februari is Staatsbosbeheer begonnen met het kappen van bomen in de bosstrook op de Noordoever van het Brielse Meer tegenover Zwartewaal. Men is begonnen met de noordzijde van de parkeerplaats bij de scouting en de naturistenweide. Bovenstaande foto geeft de situatie weer zoals die na het kappen overblijft. Dit is wel het meest dramatische zicht dat na de kap overblijft omdat dit deel al eerder gedund was om meer controle op de parkeerplaats te krijgen.

Info-avond.Project Calandbrug / Havenspoorlijn

Op woensdagavond 2 april organiseert het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een extra infomarkt over der voortgang van dit  project in de Gaffelaar. Aanvang 19 uur

Informatie over de voortgang, de Nota van Antwoord op alle ingediende inspraakacties en de definitieve Notitie Reikwijdte en Detailniveau zijn te vinden via : http: //www.projectcalandbrug.nl of bij de volgende link:

Calandproject    of voor de Publiekssamenvatting

Er is een nieuwe Nieuwsbrief van dit project binnengekomen, Klik hiervoor op deze link.

Maart 2014

Er is nieuws van het Calandfront. Kies hiervoor onder Actueel Nieuws

Ontwikkeling Calandbrug

Er is een Flyer uitgebracht met informatie van en over wat de Dorpsraad doet.

Klik hiervoor op onderstaande knop

Een Flyer