Archief Algemene Artikelen

Zoals ook in het AD gestaan heeft, is de sloot langs de Wieldijk achter de Plas van Heenvliet ernstig vervuild.

Hierover is door de gemeente Brielle op 4 juni j.l. een brief gestuurd aan de gemeenteraad. Zie bijlage.Zie bijlage

Er is een informatie brief naar de raad van Brielle gestuurd omtrent de Plas van Heenvliet

Klik Hier voor de tekst.

Er is weer een brief naar de raad van Brielle gestuurd omtrent de Put van Heenvliet

CoronaMelder deelt willekeurige codes

Als u dichtbij een andere telefoon met CoronaMelder bent en dit contact lang genoeg duurt, dan wisselen de apps op uw beide telefoons codes uit. Deze codes zijn zomaar gekozen en de app ziet dus niet bij wie u in de buurt bent.

Als iemand na een test corona blijkt te hebben, wordt deze persoon daarvan door de GGD in een telefoongesprek op de hoogte gesteld. In dat gesprek vraagt de GGD-medewerker of de gebruiker anderen wil waarschuwen via CoronaMelder. De gebruiker kan hier vrijwillig voor kiezen. De app van deze gebruiker stuurt dan de eigen willekeurige codes van de afgelopen dagen naar een centrale server.

Uw app controleert meerdere keren per dag of er een match is met de codes van anderen die afgelopen dagen voldoende dichtbij en lang genoeg bij u in de buurt waren om ook besmet te raken. Is er een match? Dan krijgt u een melding waarin vermeld staat hoeveel dagen geleden u een risicovol contact had. In deze melding wordt niet vermeld waar en met wie dat contact plaatsvond, aangezien CoronaMelder die gegevens niet bijhoudt.

We hebben een brief van de Gemeente Brielle ontvangen omtrent de voortgang van de Put van Heenvliet

Klik Hier voor de tekst.

Reactie van gemeente Brielle op brief van Dorpsraad Zwartewaal betreffende het RIVM-rapport over de Plas van Heenvliet

Op 23 juli j.l. heeft de Dorpsraad Zwartewaal de reactie van de gemeente Brielle ontvangen betreffende de brief van de Dorpsraad Zwartewaal van 1 juli j.l. aan B & W en de gemeenteraad van Brielle als onze reactie op het RIVM-rapport over de Plas van Heenvliet.

Samengevat komt deze reactie op het volgende neer:

RIVM-rapport  over Plas van Heenvliet

Op 2 juni j.l. heeft het bestuur van de Dorpsraad Zwartewaal van de gemeente Brielle het RIVM-rapport ontvangen betreffende de verontreiniging bij de Plas van Heenvliet.

Subcategorieƫn

Hier kunnen "zomaar" berichtjes komen.