• DORPSINGANG-OUD.JPG
 • DorpstraatZwartewaala.jpg
 • Dsc06586.jpg
 • Dsc06587.jpg
 • Haven1kl.jpg
 • HOLLEMARESTRAAT.JPG
 • img_2585.jpg
 • MAASDIJK.JPG
 • Noordeinde Zwartewaala.jpg
 • RIMG0038.JPG
 • RIMG0042.JPG
 • Rotonde2kl.jpg
September 2020
Z M D W D V Z
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Archief Artikelen van ABB

Zoals ter plaatse te zien is wordt er druk gesloopt en gebouwd aan de Ankerplaats. Hiervoor moet materiaal af en -toegevoerd worden. Dit kan uiteraard nogal wat overlast geven, grote vrachtwagens in ons rustige dorp. Deze vrachtwagens volgen de volgende routes, klk hiervoor op de Routekaart


De Ankerplaats, Zwartewaal       
    


Terugkoppeling inloopavond  

Een bericht van de Firma ABB over de nieuwbouw bij de Ankerplaats

Geachte leden van de klankbordgroep, toehoorders, genodigden en dorpsraad,

In het afgelopen jaar heeft ABB, samen met u, uitgangspunten voor het Wilhelminaplein opgesteld.

Op 15 december 2015 heeft het college met het advies van de klankbordgroep ingestemd. ABB heeft vervolgens, in overleg met de gemeente, de woningtypologie en de verkaveling geoptimaliseerd. Graag informeren wij u hierover.

De Ankerplaats, Zwartewaal

Nieuwsbrief

De afgelopen maanden heeft ABB in een klankbordgroep overleg gevoerd met verschillende partijen, waaronder omwonenden. Deze klankbordgroep loopt nu ten einde, wij vertellen u daarom graag de laatste stand van zaken van project De Ankerplaats in Zwartewaal!
 

Klankbordgroep

De klankbordgroep bestond uit omwonenden, inwoners van Zwartewaal, sectorhoofd grondgebied van de gemeente Brielle, ambtelijk secretaris, ABB en een onafhankelijk voorzitter. Ook is er een lid van de welstandscommissie twee keer aangeschoven. In de meerdere bijeenkomsten stond centraal de bebouwing van De Ankerplaats en het parkeerterrein. Er is gekeken naar onderstaand studiegebied (rood). Er is in de vergaderingen rekening gehouden met de motte, welke globaal op onderstaande tekening is aangegeven (blauw). De motte betreft beschermde historische grond, waar geen bebouwing toegestaan is.
Omwonenden hebben de voorkeur gegeven aan de parkeerplaatsen behouden op de huidige locatie. Uiteindelijk is er een verkaveling besproken, waar ook de direct omwonenden zich in grote lijnen in konden vinden. In het advies naar het college zijn uitgangspunten beschreven voor het parkeren, woningbouwontwikkeling en openbare ruimten.Woningbouw in Zwartewaal staat al twee ambtsperiodes van het college in het collegeprogramma. Daartoe dient het advies dat de klankbordgroep heeft geformuleerd. Naar verwachting wordt het besluit in december 2015 genomen. Onderstaande verkaveling is onderdeel van het advies.
 

Planning

In 2016 zal de bestemmingsplanprocedure, met een doorlooptijd van circa 1 jaar, in gang worden gezet. Een gewijzigde bestemming is een vereiste voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning). Start verkoop van De Ankerplaats wordt niet eerder verwacht dan eind 2016.
 

Nieuwe website!

Project De Ankerplaats in Zwartewaal heeft een nieuwe, moderne website gekregen! We zullen deze website zo vaak als mogelijk voorzien van nieuwe informatie.
Website
 

Feestdagen

Wij wensen u allemaal heel fijne feestdagen toe. ABB is van maandag 21 december 2015 tot en met vrijdag 1 januari 2016 gesloten. Daarna zijn wij weer bereikbaar voor vragen/opmerkingen.
www.ankerplaatszwartewaal.nl
Vragen? Neem vrijblijvend contact op met Lizzy van Zummeren, tel. (0184) 495 495.
Copyright © 2015 ABB Bouwgroep B.V.
Je hebt je aangemeld op onze website. Afmelden of Voorkeuren bewerken

Hieronder staan verslagen van vergaderingen over de woningbouw in Zwartewaal

Verslag 9 maart jl. Verslag #1

Verslag 20 april jl. Verslag #2

Verslag 13 juli jl. Verslag #3

 

Er is een volgende Nieuwsbrief is gestuurd door ABB

 Klik op het volgende adres voor de hele Brief ABB feb 2015

Door de gemeente Brielle is de volgende mail gestuurd:

Geachte voorzitter,

Wij zijn voornemens een klankbordgroep “Woningbouw Zwartewaal” op te richten met inwoners en vertegenwoordigers van verschillende partijen die weten wat er in de omgeving leeft en die actief mee willen denken over de woningbouwplannen op de locatie parkeerterrein ‘Gaffelaarplein’ aan de Wilhelminalaan.