• DORPSINGANG-OUD.JPG
 • DorpstraatZwartewaala.jpg
 • Dsc06586.jpg
 • Dsc06587.jpg
 • Haven1kl.jpg
 • HOLLEMARESTRAAT.JPG
 • img_2585.jpg
 • MAASDIJK.JPG
 • Noordeinde Zwartewaala.jpg
 • RIMG0038.JPG
 • RIMG0042.JPG
 • Rotonde2kl.jpg
September 2021
Z M D W D V Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Archief Artikelen van ABB

Een bericht van de Firma ABB over de nieuwbouw bij de Ankerplaats

Geachte leden van de klankbordgroep, toehoorders, genodigden en dorpsraad,

In het afgelopen jaar heeft ABB, samen met u, uitgangspunten voor het Wilhelminaplein opgesteld.

Op 15 december 2015 heeft het college met het advies van de klankbordgroep ingestemd. ABB heeft vervolgens, in overleg met de gemeente, de woningtypologie en de verkaveling geoptimaliseerd. Graag informeren wij u hierover.

De Ankerplaats, Zwartewaal

Nieuwsbrief

De afgelopen maanden heeft ABB in een klankbordgroep overleg gevoerd met verschillende partijen, waaronder omwonenden. Deze klankbordgroep loopt nu ten einde, wij vertellen u daarom graag de laatste stand van zaken van project De Ankerplaats in Zwartewaal!
 

Klankbordgroep

De klankbordgroep bestond uit omwonenden, inwoners van Zwartewaal, sectorhoofd grondgebied van de gemeente Brielle, ambtelijk secretaris, ABB en een onafhankelijk voorzitter. Ook is er een lid van de welstandscommissie twee keer aangeschoven. In de meerdere bijeenkomsten stond centraal de bebouwing van De Ankerplaats en het parkeerterrein. Er is gekeken naar onderstaand studiegebied (rood). Er is in de vergaderingen rekening gehouden met de motte, welke globaal op onderstaande tekening is aangegeven (blauw). De motte betreft beschermde historische grond, waar geen bebouwing toegestaan is.
Omwonenden hebben de voorkeur gegeven aan de parkeerplaatsen behouden op de huidige locatie. Uiteindelijk is er een verkaveling besproken, waar ook de direct omwonenden zich in grote lijnen in konden vinden. In het advies naar het college zijn uitgangspunten beschreven voor het parkeren, woningbouwontwikkeling en openbare ruimten.Woningbouw in Zwartewaal staat al twee ambtsperiodes van het college in het collegeprogramma. Daartoe dient het advies dat de klankbordgroep heeft geformuleerd. Naar verwachting wordt het besluit in december 2015 genomen. Onderstaande verkaveling is onderdeel van het advies.
 

Planning

In 2016 zal de bestemmingsplanprocedure, met een doorlooptijd van circa 1 jaar, in gang worden gezet. Een gewijzigde bestemming is een vereiste voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning). Start verkoop van De Ankerplaats wordt niet eerder verwacht dan eind 2016.
 

Nieuwe website!

Project De Ankerplaats in Zwartewaal heeft een nieuwe, moderne website gekregen! We zullen deze website zo vaak als mogelijk voorzien van nieuwe informatie.
Website
 

Feestdagen

Wij wensen u allemaal heel fijne feestdagen toe. ABB is van maandag 21 december 2015 tot en met vrijdag 1 januari 2016 gesloten. Daarna zijn wij weer bereikbaar voor vragen/opmerkingen.
www.ankerplaatszwartewaal.nl
Vragen? Neem vrijblijvend contact op met Lizzy van Zummeren, tel. (0184) 495 495.
Copyright © 2015 ABB Bouwgroep B.V.
Je hebt je aangemeld op onze website. Afmelden of Voorkeuren bewerken

Hieronder staan verslagen van vergaderingen over de woningbouw in Zwartewaal

Verslag 9 maart jl. Verslag #1

Verslag 20 april jl. Verslag #2

Verslag 13 juli jl. Verslag #3

 

Door de gemeente Brielle is de volgende mail gestuurd:

Geachte voorzitter,

Wij zijn voornemens een klankbordgroep “Woningbouw Zwartewaal” op te richten met inwoners en vertegenwoordigers van verschillende partijen die weten wat er in de omgeving leeft en die actief mee willen denken over de woningbouwplannen op de locatie parkeerterrein ‘Gaffelaarplein’ aan de Wilhelminalaan.

Op de bijeenkomst op  21 oktober heeft de firma ABB hun project verder toegelicht.

Voor de voortgangsmail over het project, klik op het volgende item.


 

 

De volgende Update van ABB is er met een uitnodiging voor een bijeenkomst op 21 oktober om 19.00 uur in de Gaffelaar. Klik voor de hele tekst op deze link.

 


Update De Ankerplaats te Zwartewaal From: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Date: Wed, 10 Sep 2014
 
 
 
Heerlijk wonen in Zwartewaal!
 

Update nieuwbouwproject De Ankerplaats
Middels deze nieuwsbrief willen we u als geïnteresseerde van nieuwbouwplan De Ankerplaats informeren over de huidige stand van zaken. In deze nieuwsbrief vertellen wij u onder andere welke woningtypen er kunnen komen. Tevens presenteren wij u de verkavelingstekening zoals deze nu ter beoordeling ligt bij de gemeente.


Eind 2012 heeft ABB Bouwgroep B.V. in Dorpscentrum De Gaffelaar te Zwartewaal een presentatie gehouden over de planvorming rondom nieuwbouwproject De Ankerplaats. Naar aanleiding van opmerkingen heeft ABB vervolgens een aantal alternatieven onderzocht en besproken met de gemeente Brielle. De situatietekening zoals deze nu in concept is, is tot stand gekomen na overleg met de gemeente, archeologen, geluidsdeskundigen en Welstand.
Woningtypen
In de huidige planvorming zijn 16 woningen opgenomen. Welke type woningen er straks daadwerkelijk gebouwd worden, hangt af van de reacties uit de markt. Van u dus!
Er zijn verschillende mogelijkheden:

 

 • tweelaagse seniorenwoningen (vanaf circa € 185.000,--)
 • tussenwoningen (vanaf € 185.000,--)
 • hoekwoningen (vanaf € 200.000,--)
 • twee-onder-een-kapwoningen (vanaf € 275.000,--)

Woonwensen In september zal ABB inventariseren welke woonwensen er zijn. In oktober wordt er nog een informatiebijeenkomst in Dorpscentrum De Gaffelaar gehouden.
Zaterdag 30 augustus heeft ABB op de woonbeurs tijdens 'Brielle Bruist' de aftrap van deze inventarisatie gedaan. Wellicht bent u langs geweest op de beurs of heeft u onze advertentie in de krant zien staan. Op de beurs kregen we veel positieve reacties. Deze reacties en opmerkingen worden meegenomen in de planvorming. We zijn nog in de beginfase van het project, maar verwachten rond de jaarwisseling te starten met de bestemmingsplanprocedure. Vervolgens zou eind volgend jaar gestart kunnen worden met de bouw, waarna een half jaar later de woningen opgeleverd kunnen worden.
Om een indruk te krijgen van de indeling van woningen en alle uitbreidingsopties die mogelijk zijn, verwijzen wij graag naar een ander project van ABB: Hof van Gameren.
Graag vernemen wij waar uw voorkeur naar uitgaat. U kunt uw reactie mailen naar Patrick de Jong: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
WWW.ANKERPLAATSZWARTEWAAL.NL
 
 
 

Neem vrijblijvend contact op met Patrick de Jong, tel. (0184) 495 495
 
 
ABB Bouwgroep B.V. - Molendijk 160 - Postbus 88 - 3360 AB Sliedrecht
Tel. (0184) 495 495 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.www.abbbouwgroep.nl