De bestuurlijke toekomst van Brielle

Op dinsdag 22 oktober 2019 is er om 20.00 uur in 'De Gaffelaar' een inloopavond voor de inwoners van Zwartewaal over de bestuurlijke toekomst van Brielle. De Inloop begint om 19.30 uur

Het gaat hierbij om de vraag: 'Blijft de gemeente Brielle zelfstandig of gaat ze fuseren met andere gemeenten?'

De fusie-opties zijn: samengaan met Hellevoetsluis en Westvoorne (één gemeente op heel Voorne) of eventueel ook nog met Nissewaard erbij (één gemeente op heel Voorne-Putten).

Deze laatste optie is overigens door Nissewaard al afgewezen.

Hierover zal in de Brielse politiek naar verwachting in de eerste helft van 2020 een besluit worden genomen.

Met het organiseren van deze inloop-/voorlichtingsavond wil de gemeente Brielle met de bevolking van Zwartewaal de discussie voeren over de bestuurlijke toekomst van Brielle, zodat er een breed gedragen besluit kan worden genomen.

Bomenkap Noordoever Brielse Meer

Op Maandag 5 februari is Staatsbosbeheer begonnen met het kappen van bomen in de bosstrook op de Noordoever van het Brielse Meer tegenover Zwartewaal. Men is begonnen met de noordzijde van de parkeerplaats bij de scouting en de naturistenweide. Bovenstaande foto geeft de situatie weer zoals die na het kappen overblijft. Dit is wel het meest dramatische zicht dat na de kap overblijft omdat dit deel al eerder gedund was om meer controle op de parkeerplaats te krijgen.

Er is een Flyer uitgebracht met informatie van en over wat de Dorpsraad doet.

Klik hiervoor op onderstaande knop

Een Flyer

Infoavond omgekeerd inzamelen huishoudelijk afval.

Van de gemeente Brielle ontvingen wij de volgende informatie:

In 2017 hebben wij u, als vertegenwoordigers van de bewoners, benaderd over het wijzigen van het afvalstoffenbeleid in onze gemeente. In juni 2017 hebben er bewonersavonden plaatsgevonden.

Jan Baljon neemt afscheid als voorzitter van de Dorpsraad Zwartewaal

Na zich ruim 9 jaar te hebben ingezet voor de Stichting Dorpsraad Zwartewaal heeft Jan Baljon tijdens de bestuursvergadering op donderdag 28 september afscheid genomen.