Bent u mantelzorger, dan is het volgende interessant voor u:

Beste collega / vrijwilliger in Zorg en Welzijn,

Op dinsdag 3 oktober van 10.00 tot 12.00 uur start de cursus De Zorg de Baas voor mantelzorgers in De Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta van Brielle

DE cursus voor iedereen die intensief en langdurig zorgt voor een naaste. ( er zijn nog een aantal plaatsen )

Deze Organisatie verzorgt ook "Koffie tussen de Boeken" een mogelijkheid om samen te zijn, wilt u meer weten ga dan verder na de Lees meer regel. Kijk dan in het tweede gedeelte.

“Een opsteker…”

“Ik weet weer hoe ik verder kan…”

“Fijn om met andere mantelzorgers te praten…”

“Veel bruikbare tips…”

Kent u een mantelzorger die belangstelling voor deze cursus zou kunnen hebben? Attendeer en enthousiasmeer hem of haar.

Voor de bijgevoegde flyer, klik hier op de Flyer. Voor vragen en/of aanmelden kunt u contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

Anke van Heusden

Consulent Mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning

www.meemantelzorg.nl
Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een ouder, vriend of kennis met een beperking, chronische aandoening of ziekte of een psychiatrische achtergrond.

Koffie tussen de boeken

Brielle, oktober 2017

Op maandag 9 oktober 2017 is er weer ‘Koffie tussen de boeken’ in de bibliotheek van Brielle, Rozemarijnstraat 46. Iedere tweede maandag van de maand is er een ontmoetingsmoment van 13.00 tot 14.30 uur. Bezoekers krijgen de eerste consumptie aangeboden door de gemeente Brielle.

Voor wie is Koffie tussen de boeken? U, als u even contact wilt met anderen die ook een geliefde missen. U, als u niet alleen koffie wilt drinken, maar gezellig aan wilt sluiten aan de koffietafel. U, als u even wilt genieten van een bakkie en een praatje. U, als u best een luisterend oor wilt zijn. Indien u woonachtig bent in Westvoorne: de activiteit wordt op dezelfde dag in Oostvoorne in de Man aangeboden (wilt u het onderwerp weten belt u dan even).

Kwadraad
Tijdens deze bijeenkomst in Brielle zal er aandacht zijn voor: de organisatie Kwadraad Maatschappelijk werk. Een maatschappelijk werker zal vertellen waar de organisatie voor staat, welk hulpaanbod er is en voor wie dit toegankelijk is. Daarnaast zal er ook gesproken worden over cursussen, workshops en themabijeenkomsten. Uiteraard is er daarna gelegenheid tot vragen stellen en een goed gesprek.

Informatie

Aanmelden is niet noodzakelijk. Het koffiemoment biedt onder andere de mogelijkheid om een vraag neer te leggen voor (een) gezelschapsmaatje(s) om samen een activiteit mee te ondernemen. Wilt u meer weten over Koffie tussen de boeken? Voor Westvoorne neem contact op met Miranda Loijens en voor Brielle neem dan contact op met Sonja Staring of Anke van Heusden, consulenten mantelzorg bij MEE Zuid-Hollandse Eilanden via T 0181 33 35 07 of E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet,

Anke van Heusden