• DORPSINGANG-OUD.JPG
 • DorpstraatZwartewaala.jpg
 • Dsc06586.jpg
 • Dsc06587.jpg
 • Haven1kl.jpg
 • HOLLEMARESTRAAT.JPG
 • img_2585.jpg
 • MAASDIJK.JPG
 • Noordeinde Zwartewaala.jpg
 • RIMG0038.JPG
 • RIMG0042.JPG
 • Rotonde2kl.jpg
Juni 2020
Z M D W D V Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

De Ankerplaats, Zwartewaal

Bekijk in de browser

Gemeente Brielle en ABB tekenen koop-/realiseringsovereenkomst woningbouwplan ‘De Ankerplaats’ in Zwartewaal

Na een periode van voorbereidingen en optimalisatie, hebben wethouder André Schoon namens de gemeente Brielle en de heer Den Breejen namens ABB Bouwgroep op 29 januari 2018 de koop-/realiseringsovereenkomst getekend voor het nieuwbouwproject ‘De Ankerplaats’. ABB Bouwgroep uit Sliedrecht is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van 18 nieuwbouwwoningen op de locatie van de voormalige kerk ‘De Ankerplaats’ en naastgelegen parkeerplaats. Voordat de werkzaamheden op de locatie starten, verplaatst de gemeente de huidige parkeerplaats. Naar verwachting start de verkoop van de woningen medio 2018.

Wethouder André Schoon is blij met de overeenstemming. “Na jaren van praten en speculaties over nieuwbouw in Zwartewaal, zorgt de getekende overeenkomst ervoor dat de noodzakelijke nieuwbouw nu gerealiseerd gaat worden. Wij zien nieuwbouw op ‘De Ankerplaats’ als een verrijking van het dorp”, aldus de wethouder. De heer Den Breejen, directeur bij ABB, is het daarmee eens: “We hebben altijd geloofd in woningbouw op deze locatie. We merken dat er behoefte is aan nieuwbouw en zijn zeer tevreden met de huidige stedenbouwkundige opzet, die mede met de inzet van de klankbordgroep tot stand is gekomen. We kijken ernaar uit om deze prachtige woningen in verkoop te brengen!”

Tijdens de inloopbijeenkomst in De Gaffelaar op 20 december 2017 werd er door geïnteresseerden positief gereageerd op de eerste artist impressies van de woningen. Zeinstra Verbeek Architecten uit Den Haag kiest voor een rustige architectuur, die vanwege de dorpse uitstraling goed past in de wijk.
 

‘De Ankerplaats’ biedt woonruimte aan verschillende doelgroepen: starters, doorstromers en senioren. Er worden twee-onder-een-kapwoningen met aangebouwde berging en ook rijwoningen ontwikkeld. Deze rijwoningen zijn er in twee varianten: drielaags en tweelaags. Dit laatste type maakt wonen en slapen op de begane grond mogelijk. Bovendien kunnen toekomstige bewoners kiezen voor een tal aan (duurzaamheids)opties, zodat de woning naar eigen smaak en levensbehoefte ingericht kan worden.
 

De werkzaamheden van ‘De Ankerplaats’ starten vermoedelijk eind 2018. Meer informatie is te verkrijgen via de website: www.AnkerplaatsZwartewaal.nl.

Blijf op de hoogte!

Zodra er meer informatie beschikbaar is, communiceren wij dit via deze nieuwsbrief, onze website en/of onze social mediakanalen. Volg ons op  Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws, actuele foto’s en meer!Facebook >

www.ankerplaatszwartewaal.nl