Bestuursleden gezocht Dorpsraad Zwartewaal (voor meer informatie zie knop "stichting-bestuur")

THEEMSWEG TRACE

De Dorpsraad is vanaf de start nauw betrokken bij het tracé dat eind 2021 in gebruik is genomen. In 2022 worden geluidsmetingen gedaan die representatief zijn voor de bewoners van Zwartewaal.
Eén bij de parkeerplaats achter de De Gaffelaar  (waar de vorige ook stond) Eén vlakbij het Theemswegtracé, om het geluid van de treinen zelf goed te kunnen meten.
I.v.m. de overlast van de aanleg van het Theemswegtracé sponsort VolkerRail de aanleg van een bloemenveld in Zwartewaal i.s.m. IVN Natuureducatie bij het parkje tussen de Hellehoek en Wilhelminalaan. Op het symbool bovenaan vindt u meer informatie.

Hieronder vindt u de links naar verslagen  over de geluids isolatie.

Geluidsmetingen juli 2022

Theemsweg%20rapport.pdf

Theemsweg presentatie.ppt

WINDMOLENS
De gemeente Brielle moet voldoen aan de nieuwe normen en heeft de opdracht om 2 grote windmolens te plaatsen op haar grondgebied. Voor nu zijn de stroken langs de N57 aangewezen als geschikte plek. De dorpsraad volgt de ontwikkelen. Op deze link van www.brielle.nl vindt u meer informatie.

OVERLEG 24 AUGUSTUS

Op 24 augustus a.s. heeft het bestuur van de Dorpsraad Zwartewaal een gesprek met de initiatiefnemers van de twee geplande windmolens in de Ondernemingspolder.
Het zal hierbij o.a. gaan over de onwenselijke grote hoogte (minimaal 230 m.; maximaal mogelijk 249 m.) van deze windmolens.
Heeft u zelf nog vragen en opmerkingen over deze windmolens? Laat het ons weten via onderstaande e-mailadres. Dan nemen we deze mee in dat gesprek.
Graag bij uw vraag of opmerking vermelden: uw naam, e-mailadres of telefoonnummer. Zodat wij u na het gesprek verder kunnen informeren.

WZH aan de MAASDIJK en SLUISWEG

I.v.m. het project “Optimalisatie watervoorziening Brielse Meer” worden een aantal locaties tijdelijk geheel afgesloten. Planning werkzaamheden

De desbetreffende (aangrenzende) eigenaren, pachters of beheerders worden minimaal 14 dagen voor start wzh geïnformeerd. Een voorlopige PLANNING staat vermeld " PROJECTEN"

Stedin gaat starten met de werkzaamheden in de Sluisweg. De werkzaamheden duren tot aan de bouwvakantie, die start op 1 augustus. Ze proberen voor die tijd zoveel mogelijk af te ronden. Stedin is door de gemeente gesommeerd om bewoners aan de Sluisweg te informeren, voordat de werkzaamheden daadwerkelijk starten.

PLAS VAN HEENVLIET
De Dorpsraad houdt in de gaten in hoeverre dit nieuwe recreatiegebied veilig wordt ontwikkeld. Verwachte oplevering 2022/2025.
Op de website van de gemeente Brielle vindt u meer informatie over dit dossier. In de zoekbalk "Plas van Heenvliet" typen levert diverse 'hits' op.
Brief voortgang herinrichting Plas van Heenvliet. Meer informatie vindt u onder "PROJECTEN" en www.brielle.nl

Laatste kwartaal 2022 is de ALGEMENE VERGADERING

DORPSRAAD ZWARTEWAAL